spark/fuel pump problems

View previous topic View next topic Go down

spark/fuel pump problems

Post by cuddy104 on Sun Jan 04, 2015 5:10 pm

Hey everyone, I am new to this forum stuff, so if I mess up sorry.

I have a 2013 ranger 500 efi. I went to start it last week to move it. It started and then shut off. I tried to start it again, I noticed that the fuel pump did not turn on an humm like normal. Of course it would not start. Long story short, I also do not have any spark. Checked the service manual and found that there was a relay that controls both the fuel pump and ignition coil.

I have changed out the relay with one I know works. still not running. Help.

cuddy104

cuddy104

Posts : 1
Join date : 2015-01-04

Back to top Go down

Re: spark/fuel pump problems

Post by Handyhiker on Fri Jan 09, 2015 9:56 am

Have you checked all the fuses? Also check the battery connections including the frame and motor grounds. There are a few fuses in the motor compartment, check those as well. What is your battery voltage?

_________________
2011 500 EFI Ranger, Sage Green
Full metal cab, Soft doors, Glass tip out shield, Windshield wiper, 60" Glacier plow, 42" Loader bucket, 3500# Polaris winch, Benz silent rider exhaust, Rubber bed mat, Bluetooth speaker, MP3/GPS/Smartphone mount, 20,000 Btu budget cab heater, L.E.D. driving lights, L.E.D. dome light, 35 Watt, 5000K HID head lights, Two 27Watt rear bed/load lights, Running board style nerf bars. UTV pulled trailer, Hitch mount cargo carrier.
avatar
Handyhiker
PolarisRangerWorld Member

Posts : 71
Join date : 2013-09-05
Age : 55
Location : Akron, Ohio

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum